Erre a technológiára esküszik az Estée Lauder

Történelmi megállapodást kötött az Estée Lauder és az Eastman a fenntarthatóság jegyében.

A hosszú távú környezettudatosságot szem előtt tartva kötött megállapodást az amerikai kozmetikai óriás és egy speciális anyagokat gyártó vállalat. Az Eastman többek között olyan nehezen vagy egyáltalán nem újrahasznosítható anyagok feldolgozásával foglalkozik, mint például szőnyegek, vagy különböző poliészter anyagok – írja a BeautyPackaging.

A márka egyik nagy bestseller-terméke az Advanced Night Repair szérum is hamarosan új csomagolást kaphat Forrás: https://www.instagram.com/esteelauder

A megállapodás elősegíti az Estée Lauder fenntartható csomagolási céljainak elérését, megőrizve a termékek esztétikai szépségét és azok  minőségét – mondta Roberto Magana, a kozmetikai vállalat vezető alelnöke.

Az Estée Lauder ugyanis elkötelezte magát amellett, hogy 2025-re csomagolásaik minimum 75 százaléka nem csak újrafelhasználható, de újratölthetőek is lesznek. Az Estée Lauderhez olyan vállalatok tartoznak, mint a Tom Ford Beauty, a Bobbi Brown vagy a Jo Malone London.

A L’Oréal például a LanzaTech és a Total közreműködésével nemrég létrehozta a világ első olyan műanyag kozmetikai csomagolását, amelyet az ipar által kibocsátott szén-dioxid megkötésével és újrahasznosításával készítettek. 

Jacques Playe a L’Oréal csomagolási és fejlesztési igazgatója az együttműködés kapcsán így nyilatkozott: „A L’Oréal folyamatosan javítja környezeti lábnyomát.  Törekvésünk, hogy ezt a fenntartható anyagot 2024-re samponjaink és balzsamjaink csomagolásához is felhasználjuk” – mondta akkor Playe.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on email
Share on whatsapp