C&A: előrelépés az ökológiai lábnyom csökkentésében

Közel 30 százalékkal csökkentette szén-dioxid kibocsátását és több mint egymilliárd köbméter vizet takarított meg a C&A – derül ki német áruházlánc jelentéséből.
 
A 2019-es évet összefoglaló jelentés szerint a fenntarthatóbb pamut és cellulózszálak beszerzésével 116 ezer üvegházhatású gáz kibocsátását és 1,1 milliárd köbméter (nagyjából 440 ezer olimpiai méretű medence) vizet spóroltak, nagymértékben csökkentve ezzel ökológiai lábnyomukat – derül ki a C&A közleményéből.
Fotó: Shutterstock
“Fenntarthatósági törekvéseink a leggyakrabban használt anyagunkkal, vagyis a fenntarthatóbb pamut használatával indult, és az évek során tanultakat alkalmazzuk a legjobb gyakorlatok kidolgozására más fenntartható forrásból származó anyagok esetében is. 2019-re jelentős változás állt be a környezetünk, a beszállítóink és vásárlóink számára, hisz addigra az általunk beszerzett alapanyagok majdnem kétharmada fenntarthatóbb volt “- közölte Aleix Busquets Gonzalez, a vállalat fenntarthatósági vezetője. 
 
A C&A többek között olyan bőrt vásárol fel, amely nem tartalmaz cserzésből származó káros vegyi anyagokat de ugyanúgy forgalmaznak újrahasznosítható farmer szövetből készült termékeket is – derül ki a cég közleményéből.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp